takaisin

FIN MVA & JVA & KVA S MVA

Trewater Macoy

- Jokeri -

1.4.1993 - 17.3.2007

jokerinurmikko.jpg

s 1.4.1993

kasvattaja Jane Clark, Englanti
omistaja Pirkko Visasalo, Nousiainen

lonkat A/B, kyynär O/O, silmät O/O

TOKO AVO1, 3 x CACIB

Lisää tuloksia tietokannassa

Sukutaulu

 

 Muskan Most Likely

 Golcrest Game of Chance

 Mean To Be at Moorquest

 Golcrest Ginglewood

 Muskan Miss Elite

 Gatchells Sky at Night

 Muskan Miss Chic

 

 SH CH Sandusky Khamsin at Trewater

 Linchael Conspiracy of Chevanne

 Sayal Scott of Glengilde

 Linchael Delmoss

 Sansue Golden Gloria of Sandusky

 Gainea Consolidator of Sansue

 Sansue Wrainbow

FIN MVA & KVA & JVA S MVA Trewater Macoy eli Jokeri

1.4.1993 – 17.3.2007

2009_trewater_macoy2.jpg

Jokeri 14 v.

Sattuman kauppaa

2009_trewater_macoy1.jpgMonet asiat elämässä tapahtuvat sattumalta. Niin tuli Jokerinkin elämääni. Mielessäni oli jo pitkään pyörinyt ajatus kultaisesta noutajasta harrastuskoiraksi Multi Ch kiharakarvaisen seuraksi. Mainitsin kerran Leena Vallalle kahvipöytäkeskusteluissa, että sainpa joskus Muskan Most Likelyn näköisen uroksen itselleni. Leena tarttui puhelimeen ja otti yhteyden englantiin. Sattumalta Muskan koiralla oli käynyt nätti, nuori narttu astutettavana. Muutamien kuukausien päästä saapuikin suomeen pentu tuntemattomalta englantilaiselta kasvattajalta.

Itse en pentua ollut valitsemassa. Pentuja kävivät katsomassa useat englantilaiset kasvattajat. Hyvä niin. Ajatelkaa jos kuitenkin olisin itse päätynyt eri pentuun… Nyt sain mitä olin halunnut; iloisen, tarmokkaan ja rohkean pennun. Pari vuotta myöhemmin Jokerin emä voitti Cruftin näyttelyssä, jonka jälkeen muidenkin kiinnostus Trewater kultaisiin heräsi.

Ensitapaaminen

Muotovalio

Harrastusintoni taisi olla huipussaan. Sen seurauksena Jokeri sai Sertit tiuhaan tahtiin. Parhaiten serteistä ehkä itse muistaa GR päänäyttelyn Rop voiton yhteydessä saadun. Suomen muotovalion arvon Jokeri saikin heti 2 vuotta täytettyään. Rop voittojen lisäksi plakkariin kertyi erilaisia RYP ja BIS voittoja sekä sijoituksia. Jokeri taisikin itse nauttia enemmän isoissa kehissä esiintymisestä kuin omistajansa. Ruotsin muotovalion arvo saatiin pari vuotta myöhemmin Tukholman näyttelyreissulla. Cacibeja suomesta tuli useita, mutta ulkomaille meneminen Ruotsin lisäksi vaan jotenkin jäi.

Käyttövalio

Olin itsekseni päättänyt näyttää Nome-puolella ,että kyllä kauniskin koira voi olla toimiva. Siinä onnistuin täysin yli odotusteni. Parasta koirassa oli ehkä sen valtava työinto ja suuri miellyttämisen halu. Kehumalla ja treenaamalla Jokeri oppi uusia asioita uskomattoman nopeasti. Valitettavasti myös virheet jotka tein koulutuksen aikana. En voi väittää, että Jokerin koulutus olisi sujunut ongelmitta. Etenimme kuitenkin vauhdilla voittajaluokkaan. Niiltä ajoilta muistan ohjaustreeniongelmamme. Harjoittelin innoissani liian nopeasti kaikenlaista. Sen seurauksena Jokeri oli aivan sekaisin. Se ei enää tiennyt, pitikö sen mennä, tulla, pysähtyä ,kääntyä, noutaa vai ei. Lopputulos oli, että se istua kökötti keskellä peltoa eikä liikkunut mihinkään, vaikka mitä huusin (tänne, vapaa, syömään, autoon….)Kuuliaisena koirana se päätti vain istua paikallaan, niin ei ainakaan tee mitään väärin. Olikin aika pitää miettimistauko. Seurasin tarkkaan huippuohjaajia koirineen ja otin vinkeistä itselleni sopivat. Aloitin kaikessa rauhassa uudet treenit ja harjoitukset. Käytin kaikki kurssit ja koulutukset hyödykseni. Pidin treenipäiväkirjaa ja aloitin järjestelmällisen kunnon kohotuksen. Hiukan yli 3 vuotiaana Jokeri sitten suoritti käytännön metsästyskokeen hyväksytysti. Käytännön koe pidettiin muuten samalla alueella jossa Jokeri oli pikkupoikana päässyt läpi taippareista. Kun takana oli jo kolme VOI 1 tulosta, tuli siitä samalla käyttövalio. Se oli saavutus, josta olin vain salaa unelmoinut!

2009_trewater_macoy4.jpgKun käsissä on tasaisen varma koira, joka tekee kaikkensa omistajaansa miellyttääkseen, kilpaileminen Jokerin kanssa oli aina mukavaa. Koepaikan nähtyäni tiesin melko varmasti mitkä olivat sen päivän kokeen hyvät ja huonot kohdat. Oli helppo keskittyä ohjaamiseen.

Yksittäisistä kokeista muistan ehkä parhaiten sen, kun osallistuin ensimmäistä kertaa elämässäni nome voittajaluokkaan. Itse kouluttamallani koiralla kaikkien huippujen joukossa kesäleirin kokeessa hermostuneisuudellani ei ollut rajoja. Viime hetkellä koepaikalle saapui vielä ylen tv kuvasryhmä, joka teki ohjelmaa noutajista. Kädet täristen ohjasin koiraani. Koe saatiin suoritettua kunnialla loppuun ja tulokseksikin kolmonen..

Kilpaileminen SM kokeissa oli myös hieno kokemus. Finaalipaikkalta putosimme rimaa hipoen, mutta se ei tunnelmaa huonontanut.

Jokeri sorsastamassa

Ruotsissa kävimme kerran mistään mitään tietämättömänä kilpailemassa. Viikonlopun tulos oli kaksi koetta läpi vietynä ja kaikki riistat noudettuna. Kotiin tuliaisina oli kaksi voi 2 tulosta. Tänä päivänä harmittaa, että ei tullut yritettyä uudestaan. Olisihan se ollut hienoa että ruotsiinkin olisi saatu kaksoisvalio, suomalainen sellainen…

Jälkivalio

Päätin kokeilla myös, että millaisia tuloksia KVA koira voi saada jälkipuolella. Alku oli hankalaa kun ilmavainuiseksi tottunut nomekoira ei kovin tarkkaa työtä jäljellä tehnyt. Kokeneiden jäljestysharrastajien hyvillä neuvoilla pääsimme asiassa eteenpäin. Pisteet eivät olleet huippuluokkaan, mutta jälkivalion arvon Jokeri sai 5 vuotiaana. Tulipa todistettua sekin, että ei nomeharrastus jäljestystä estä tai toisin päin.

Tottelevaisuus

Tottelevaisuuskokeissa kilpailimme vain kolme kertaa. Tuloksena 1 x alo1 ja 2 x avo 1 tulokset. Intoni tokoa kohtaan oli kovin hiipunut kilpailtuani siellä vuosikausia kiharani kanssa. Melkein nyt harmittaa, että ei tullut yritettyä sielläkin korkeimpiin luokkiin.

Jalostuskoira

Jokeri oli itselleni henkilökohtaisesti koira ylitse muiden. Arvostan kuitenkin hyvin paljon sen jälkeläisiä ympäri maailmaa. Eri kasvattajien koirien tulokset ja saavutukset kertovat, että Jokerin on toivottavasti voinut antaa jotain koko rodullemme. Tyypillinen Jokerin jälkeläinen taitaa/taisi olla sellainen vauhdikas, ystävällinen, mielyttämisenhaluinen, B/C lonkkainen ja terve kyynärpäinen ,suoraselkäinen ,voimakkaasti kulmautunut kultainen. Kun sopivat koirat ja ihmiset ovat osuneet yhteen, tuloksia on syntynyt vaikka kuinka paljon.

Muutamia Jokerin valiojälkeläisiä mainitakseni;

Käyttövalioita FIN KVA Häämörin Ukkopekka FIN KVA Goldpaw Frollo FIN KVA Misty Lake’s Double Dreamer (PK)

Jälkivalioita FN JVA Castleheath’s Erasmus FIN JVA Castleheath’s Fredrika FIN JVA Diletante’s Baby Face FIN JVA, FIN MVA Häämörin Uraliitti FIN & S & N JVA Sarnell Echo of Joy S&FIN JVA Sjulgårdens For Your Eye Only

Tottelevaisuusvaliota FIN TVA,VPVA Häämörin Sirkustrapetsi FIN TVA, S TVA Lilldale’s Golden Fashion

Vesipelastusvalioita FIN VPVA, FIN & EST & LTU & RUS & BLR MVA, EST VMVA Häämörin Auringonsäde

Muotovalioita KANS & FIN & EST MVA Häämörin Tuuliviiri FIN MVA Häämörin Aikapommi FIN MVA Häämörin Aamukaste FIN MVA Goldpaw Emilia FIN MVA Häämörin Sirkusballerina FIN MVA Mistdawn Bianca S & N MVA(n) Solstrimmans Private-Eye S MVA(n) Solstrimmans Private Delight S MVA(n) Combine Best Wishes

Useilla Jokerin jälkeläisillä on hienoja tuloksia eri lajien korkeimmissa luokissa sekä tuloksia niin Bh kokeissa kun raunioilla. Käytännön hommissa niin metsässä kuin merellä tai vaikka kaverikoiratoiminassa olleita unohtamatta. Golden Ringin vuoden harrastuskoira palkittujen joukossa olenkin miltein vuosittain voinut ihailla Jokerin jälkeläisten saavutuksia.

2009_trewater_macoy3.jpgGeenit elää

Mikä sitten jäi parhaimpana mieleeni. En tiedä oliko se Ropit ja Rypit vai kilpaileminen Nome SM kisoissa. Kenties sittenkin useana vuotena peräkkäin SNJ.n näyttelyssä voitettu BIS jälkeläiskisa tai käytännön metsästysreissut ja loukkaantuneiden hirvieläinten jäljestykset. Se taitaa sittenkin olla se, kun edelleenkin vastaan tulee niin tuttuja kuin tuntemattomia ihmisiä kertomaan ” On ollut todella hienoa saada omistaa koirasi jälkeläinen. On meillä vaan niin hieno ja mukava kultainen.”

”Pappakoiran” geenit jatkuvat kotona tyttären ja sen jälkeläisen kera, sekä maailmalla jo useassa sukupolvessa olevissa jälkeläisissä.

Toivottavasti jonain päivänä kotonamme vielä elää pakastespermalla aikaan saatu Jokerin jälkeläinen.

Kiitos Jokeri, kanssasi oli upeaa harrastaa, kilpailla ja elää arkielämää !

Pirkko Visasalo, Häämörin kennel

jokeri13v.jpg

jokeri2v.jpg

jokeri5v.jpg

jokeripaa5v.jpg

jokeri.jpg

jokerifasaani.jpg

jokerilaituri.jpg

ylös