2015  |  2014 2013  |  2012  |  2011  |  2010  |  2009  |  2008  |  2007  |  2006

Uutiset 2005


Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja sen aikana saaduista tuloksista. Hyvää Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta kaikille kasvateille omistajineen!
Vuosi alkaa olla lopuillaan ja onkin aika ottaa rennosti.

Iloista Joulua...

joulu_iloista_joulua.jpg

ottakaa rennosti

joulu_ottakaa_rennosti.jpg

...ettei ala väsyttää.

joulu_ettei_ala_vasyttaa.jpg


29.10.2005 pidettiin Vehmaalla Auran Nuuskujen jäsentenvälinen metsästyskoe.

Kyseessä on epävirallinen koe joka tällä kertaa arvosteltiin kahdessa eri pisteessä. Kokeessa oli mm. vesimarkkeerauksia,hakuruutu sekä merenrantakaislikossa että pellolla ja maaohjaus.

Tuomarina toimi Sirpa Erkinharju Ja Johanna Ojansuu. Kokeessa oli yhteensä 33 koirakkoa.


Luokassa "alokkaat " tuli hyviä tuloksia.

Häämörin Aamukaste eli "Narri" & Pirkko Alo 1. Heathermead Hagen eli "Benji" & Pirkko Alo 1.
Dasty Love Letters eli "Tredje" & Marja-Lea Alo 1. Heathermead Melissa eli "Fani" & Juha Alo 1.

Lisäksi Marja-Lea sai erikoispalkinnon kokeen parhaasta yhteistyöstä !!


"Konkarit" luokassa Häämörin Aikapommi eli "Indy" & Ari räjäyttivät koko potin saaden 1. palkinnon sekä oli samalla luokan ja koko kokeen paras koira!!

Päivä oli mukava ja leppoisa päätös koekaudelle 2005

vas. Narri & oik. Benji
narri_benji.jpg
vas. Fani & oik. Tredje
fani_tredje.jpg
Ari & Indy
ohjaaja_indy.jpg


16.10.2005 Hyvinkäällä oli Suomen Noutajakoirajärjstön päänäyttely.


Kultaisissa noutajissa FIN MVA&JVA Hämörin Uraliitti oli rotunsa paras uros sekä samalla ROP veteraani!

Loppukilpailussa Pyry oli BIS 2 veteraani. Tuomarina oli Margaret Woods, Iso-Britannia.
Arin ja Tiinan toinen koira, Indy eli FIN MVA Häämörin Aikapommi, oli paras uros 3.
Onnittelut hienojen saavutusten johdosta.

Kiharakarvaisissa noutajissa Marja-Lean Häämörin Rekyyli eli Patu oli paras uros 4 ja sai SERTin. Tuomarina niillä oli Angneta Cardell, Ruotsi.

pyrysnj.jpg
haamorinrekyyli2.jpg

tuulin_metsakauris.jpg

24.9.2005 sain sähköpostia Häämörin Usvatuulen omistajalta. Hienoa kuulla, että kyllä kultaisesta on apua myös tositoimissa!

"Tuuli (8v) jäljesti lauantaina 24.9.2005 haavoittuneen metsäkauriin. Anneli oli narun päässä ja Ami haulikon. Kaurista oli ammuttu hirvikiväärillä lavan läpi, mutta se pystyi liikkumaan vielä sen jälkeen. Meitä ennen olivat alueella kävelleet ensin metsästäjät ja sitten nuori labbisnarttu ohjaajineen. Eli jälkiä oli niin paljon, ettei Tuulikaan saanut selvää vainua siitä, mihin suuntaan kauris oli lähtenyt. Ajomiehet menivät sitten ketjussa n. 5 m välein alueelle ja takaisintuloketjun reunalta kauris lähti makuulta liikkeelle. Siellä asti emme alussa edes käyneet.

Nyt Tuuli sai tuoreesta jäljestä selvän vainun ja veti jo aika vauhtia ryteikössä. Välillä se vinkui eli oli aivan villinä ja selvästi kauriin jäljillä. Valjaiden lukkokin aukesi kerran, mutta onneksi Tuuli ei päässyt kokonaan irti. Tuuli johdatti meidät kaksi kertaa makaavan kauriin luo, mutta vasta kolmannelle makuupaikalle se saatiin ammuttua. Metsä oli tiheää taimikkoa ja melko lähellä asutusta, jonka vuoksi ei voinut käyttää kivääriä. Melkoisen haukkukonsertin Tuuli piti, kun vihdoin pääsi kaadetun kauriin luo. Oli se aikamoinen kokemus ja hiukka erilaista kuin MEJÄ-treenit tai kokeet. Ne nimittäin tuntuvat tämän jälkeen aika "helpoille"! Eli mikäs on mennessä muutama sata metriä suht'koht suoraan, kun nyt jälki siksakkasi tiheikössä muutaman metrin välein miten sattuu. Tuulille tämä oli jo toinen tositoimi. Ensimmäisen kolarihirvenhän se jäljesti onnistuneesti v. 2000 syyskuussa 3-vuotiaana. "

- Anneli, Ami ja Tuuli


anskunou.jpg

17.9.2005 Häämörin Auringonsäde suoritti noutajien taipumuskokeen hyväksytysti!

Koe pidettiin Vehmaalla ja tuomarina toimi Ossi Kähärä. Samalla "Ansku" sai tittelit Suomen ja Liettuan Valio.

Kuvassa Pirkko ja Ansku vastaanottavat Ossilta arvostelun:

"Tasapainoinen,hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa oleva koira. Selvittää kokeen ja osoittaa taipumuksia."


vepeanskusven.jpgHäämörin Auringonsäde sai VEPE 11.9.2005 kokeissa AVO luokasta kolmannen ykkösen ja siirtyi voittajaluokkaan. Pisteitä tuli 97. Koiraa ohjasi Monica Lindroos.
Samassa kokeessa toinen koiransa Dewmist Silverstrike sai ALO 1 ja 99 pistettä sadasta, Jimmy Lindroosin ohjaamana >>>


fanijuha.jpg3.9.2005 Mjösundissa ja 10.9.2005 Salossa, Heathermead Melissa eli "Fani" sai molemmissa metsästyskokeissa ALO 3 tulokset. Tuomareina Jyry Tuominen ja Ossi Kähärä. Fanin ohjasi kokeissa Juha Lähteenmäki >>>
Jokerin pennut syntyivät 4.9 ! Katso tarkemmin Misstepp's kennelin kotisivuilta.
3.9.2005 Häämörin Gigolo eli "Gigo" suoritti BH testin hyväksytysti.


Loimaalla 28.8.2005 pidetyssä tottelevaisuuskokeessa Häämörin Metsämarja eli "Ninni" sai ALO 1 palkinnon hienoilla pisteillä 179! Luokassa oli 14 koiraa ja Ninni tuli oli niistä 4.paras. Onnittelut ohjaaja/omistaja Monika Sukoiselle.

leonou1.jpg27.8.2005 Portugalinvesikoira INT&FIN&EST&FRA MVA Mountainhead's Leao De Gifford suoritti hyväksytysti spanieleiden taipumuskokeen. Tuomarina oli H. Vilkman ja koe pidettiin Pöytyällä.


pyrykangasala.jpgKultaisten erikoisnäyttelyssä 20.8.2005 Kangasalalla FIN MVA&JVA Häämörin Uraliitti oli BIS vetaraani sekä paras uros 4. Urosten tuomari oli Frida Garget Englannista. Reipasta jatkoa "Pyrylle" veteraanikisoissa edelleen.
Häämörin Uraliitti BIS vet Kangasala >>>
14.8.2005 Latvian KV näyttelyssä Häämörin Rekyyli oli Rop ja sai sert sekä cacib. Tuomarina Rune Fagerström.

14.8 oli Miehikälässä MEJÄ kokeet. Häämörin Gigolo eli 'Gigo' sai VOI 2, 35 pistettä. Tuomarina Martti Hirvonen, ohjasi Merja Pettersson. Häämörin Usvatuuli eli 'Tuuli' sai AVO 2, 35 pistettä. Tuomarina Kati Huovila, ohjasi Anneli Räty. Onnea molemmille! Häämörin Auringonsäde sai toisen AVO 1 vesipelastuskokeista 31.7.05. Pisteitä jälleen 96 ja luokan paras koira!
Jokerille (Multi Ch Trewater Macoy) syntymässä ensimmäiset pennut pakastespermalla. Tiina Illukan siementämä Misstep's Flopperoo on ultrattu ja pentuja odotellaan syyskuun alkupuolella. Nartun omistaa Marja Mallat, Misstep's kennel.


dastyloveletters_taippari2005_1.jpgdastyloveletters_taippari2005_2.jpgDasty Love Letters eli Tredje läpäisi taipumuskokeen 22.7.Piikkiössä!!


Tredjen ohjasi Marja-Lea Tuomarina oli Ari Huttunen
Yleisarvostelu: Työintoisen tuntuinen nuorehko uros, jota ohjataan erittäin miellyttävästi. Selviää helposti kokeen tehtävistä ja osoittaa hyviä taipumuksia.
 


vesipelastus.jpg

3.6. vesipelastukokeissa Häämörin Auringonsäde sai AVO 1 tuloksen. Pisteitä 96 ja oli samalla koko LUOKAN PARAS koira!
Onnea jatkossakin kesän koekaudelle, joka on parhaimmillaan helteiden keskellä.


FIN MVA&JVA Häämörin Uraliitti eli " Pyry" vietti mahtavan päivän Ruskolla 18.6. Pyry oli rotunsa paras sekä samalla ROP vetaraani. Tuomarina oli Tord Lundborg Ruotsista. Loppukilpailuissa Pyry voitti Best In Show veteraani -kilpailun, jonka tuomarina oli myös Tord Lundborg. Päivän kruunasi koko näyttelyn BEST IN SHOW -voitto! Tuomarina oli Leila Kärkäs.

pyry_rusko_bis.jpg

Häämörin Uraliitti

Onnittelut omistajille Tiina Valoselle sekä Ari Katajalle.


BH Häämörin Usvatuuli eli "Tuuli" voitti 18.6. Kotkan näyttelyssä SERT:n! Tuuli kilpaili veteraaniluokassa ja oli siis PN2. Tuomarina oli Manuel Loureiro Borges Portugalista.
Onnittelut omistaja Anneli Rätylle.
Olipa mahtava viikonloppu vetaraanisisaruksilla.

tuuli_vet_sert_kotka.jpg

Häämörin Usvatuuli

 


leiritulinou1.jpgBH TK1,TK2 Häämörin Leirituli eli "Vappu" suoritti taipumuskokeen 11.6. hyväksytysti Ylöjärvellä! Tuomarina Paavo Oksala.
Vapun ohjasi omistaja Heli Kapanen. Onnittelut niin koiralle kuin omistajalle !

paanayttelyvet.jpgGolden Ringin päänäyttelyssä 4.6. arvosteli E. Ingram Englannista. FIN MVA&JVA Häämörin Uraliitti voitti veteraanikilpailun!
Hieno päivä jälleen kerran Pyrylle ja omistajille.

auringonsadehalikko.jpgHalikossa 15.5 Häämörin Auringonsäde oli VSP! Tuomari oli Marjo Jaakkola.
Hienoa Monica!

aamukasteabo.jpgÅbo Åben showssa 13.3. oli mahtava päivä. FIN MVA Häämörin Aamukaste oli rodun paras narttu ja siis BIS 2.
Häämörin Aamukaste >>>

auringonsadeabo.jpgUroksissa Häämörin Auringonsäde oli PU2, FIN MVA Heathermead Hagen PU3 ja FIN MVA&KVA&JVA SMVA Trewater Macoy PU5.
Häämörin Auringonsäde >>>

aikapoikaabo.jpgNoviisiluokan voitti Häämörin Aikapoika. Lisäksi Dusty Love Letters sekä Häämörin Maahinen olivat luokissaan toisia sekä Häämörin Kultakuume kolmas.
Häämörin Aikapoika >>>

uraliittiabo.jpgSeniori kilpailussa FIN MVA&JVA Häämörin Uraliitti oli BIS 2.
Häämörin Uraliitti >>>
Nartuissa Häämörin Boisen-Marja sekä Häämörin Metsätähti olivat luokissaan kolmansia.

kayttokoiratabo.jpgParhaan käyttökoiran kisassa FIN MVA Häämörin Aamukaste oli BIS ja FIN MVA Heathermead Hagen BIS 2. Parhaat käyttökoirat >>>
Trewater Macoy voitti BIS jälkeläisluokan ja Häämörin kennel oli kasvattajakilpailussa kolmas. 

anskuvilna.jpgHäämörin Auringonsäde eli "Ansku" kävi Vilnassa kahdessa KV-näyttelyssä. 5.3. tuloksena PU4 ja SERT, tuomarina Jos De Cuyper. 6.3. PU2 ja SERT ja Vara CACIB, tuomarina Markku Santamäki. Onnittelut ja menestystä jatkossakin ulkomaiden valloituksen merkeissä Anskulle ja omistajalleen Monica Lindroosille!

indypalkane_250.jpg9.4. Pälkäneellä FIN MVA Häämörin Aikapommi voitti rotunsa parhaan kilpailun. Tuomarina toimi Markku Santamäki.
Onnea Indy, Ari ja Tiina!

Turun KV näyttelyssä 29-30.1 KANS&SF&EST MVA Häämörin Tuuliviiri eli " Riku" oli VSP veteraani. Tuomarina oli Leila Kärkäs. Häämörin Auringonsäde voitti avoimen luokan ja FIN MVA&JVA Häämörin Uraliitti voitti käyttöluokan. Onnittelut!
23.5.2005 - Sivusto julkaistu.
H
aluatko oman Häämöri-koirasi kotisivuillemme? Ota yhteys Pirkkoon