takaisin

Pirkko Visasalo

raimontalo.jpgAsun perheeni kanssa pienellä maatilalla, keskellä luonnonrauhaa, Nousiaisissa 45 km Turusta.
Ympärillä ovat Kuhankuonon retkeilyreitistö ja Kurjenrahkan kansallispuisto. Ympäristö on mitä upeinta koira- ja ulkoiluharrastuksen ystävälle.
Mieheni Raimo Reponen työskentelee metsurina sekä hoitaa kotitilaansa.

santeri.jpg 2007_lapset.jpg

Vuonna 2003 syntynyt Poikamme Santeri on päiviemme ilo ja huolehtii siitä, että aika täällä metsän siimeksessä ei koskaan tule pitkäksi

.....yhdessä siskonsa Saaran kanssa

Ensimmäisen koirani hankin rippilahjarahoillani vuonna 1981. Se oli kiharakarvainen noutaja Wench eli ”Krimi”. Krimin myötä lettipäinen tyttö jäi noutajaharrastuksen lumoihin. Se vaikutti suuresti elämääni.

Tutustuin mm. tuleviin työnantajiini Tiina ja Tuomas Illukkaan, kennel Caballus. Olenkin vuodesta 1987 alkaen työskennellyt eläinlääkäriasema Pet-Vet:ssä pieneläinhoitajana. Työskentelen edelleen isolla 24/7 auki olevalla eläinlääkäriasemalla.

Krimin tytär Häämörin Fantasia jäi aikoinaan kotiin. Näyttelyuran lisäksi se oli mm yksi ensimmäisistä metsästyskokeissa avo ykkösellä palkituista kiharakarvaisista noutajista Suomessa. Fantan tytär, vuonna 1991 syntynyt tytär Häämörin Joulu-Jippo eli Jippo vaan, oli toistaiseksi viimeinen kiharani. Jippo vietti mukavia eläkepäiviä maalla kanssamme pitäen kiharamaiseen tyyliin kultaisen laumamme kurissa ja järjestyksessä, vaikka vanhin olikin.

Kultaisia äidilläni oli ollut jo vuodesta 1974. Suurin kiinnostukseni oli aina ollut ja on edelleen koirien kouluttaminen ja niiden kanssa kilpaileminen. Olenkin kouluttanut useita äitini koiria, kotona asuessani.

Noutajien taipumuskokeen olen suorittanut noin 15 koiramme/kasvattimme kanssa. Lisäksi olen kilpaillut metsästys- jälki- ja tottelevaisuuskokeissa. Noutajakoirajärjestön sekä Golden Ringin erilaisissa koulutus- ja järjestötehtävissä olen myös saanut paljon uusia tuttavuuksia yli roturajojen.

raimo_haulikko_trewater_macoy.jpgKäytännön metsällä olen ollut mukana metsästyskortillisena koiran ohjaajana. Koiramme ovat olleet lähinnä sorsametsällä sekä loukkaantuneen hirven jäljellä. Ajatuksenani onkin ollut kouluttaa koiriani haavoittuneen riistan löytämiseksi.

Syksyisin Raimo on ottanut jonkun koiristamme mukaansa läheiselle suojärvelle, saaden joskus jopa sorsan pataan laitettavaksi ;) Paremman rodun puutteessa kultaisemme ovat päässeet mukaan myös jänismetsälle. Kiharanarttujeni sekä äitini kultaisten kanssa kilpaillessa ja treenatessa heräsi pikkuhiljaa ajatus uroksesta kilpailukoirana.

Olisi mukavaa kun juoksuajat / valeraskaudet / pennut eivät aina sotkisi kilpailu suunnitelmia.

metsastyskoe.jpg

Vuonna 1993 hankin kultaisennoutajan urospennun Trewater Macoyn Englannista. Tavoitteena oli mukava peruskultainen jonka kanssa voisin alkaa harrastaa kaikenlaista. Sen todella sain ja paljon enemmän!! Sain upean kilpailukoiran niin metsästys-, tottelevaisuus- kuin jälkikokeisiin, näyttelyitä unohtamatta. Jokerin jälkeläiset ovat ilokseni myös täyttäneet paikan lukemattomien ihmisten harrastuskoirana niittäen mainetta Suomen lisäksi mm Pohjoismaissa, Euroopassa ja Australiassa asti.

Jokeri on täyttänyt odotukseni kilpailu ja perhekoirana tuoden mukanaan lukemattomia uusia ystäviä ympäri maailmaa. Se on minulle todellinen ONCE IN A LIFETIME kultainen!

Lue Jokerin tarina sen omalta sivulta.

Jokerin tytär FIN MVAHäämörin Aamukaste jäi kotiin kasvamaan vuonna 1999. Vielä en ollut valmis ottamaan Jokerin poikaa koska toiveet olisivat olleet liian korkealla. Jokerista on säilössä pakastespermaa joten jonain päivänä toivottavasti myös poikansa asuu seuranamme.

Vuonna 2002 Heathermead Hagen eli Benji muutti englannista luoksemme. Benji oli tullessaan 1,5 vuotias ja on sopeutunut hienosti perheeseemme. Elämäntilanteen muututtua lasten myötä niin koe kuin näyttelykäynnit vähenevät, mutta eihän sitä kokonaan pois osaa olla.

Toinen mieluista harrastukseni, valokuvaus, saakin nyt lisää aikaa ja uusia kohteita.

Kasvatukselle ympäristömme suo ihanat olosuhteet. Pennut voivat nauttia ulkona olosta jo pikkupentuna. Pentutapaamiset sekä yhteiset kimppalenkit ja harjoitukset kasvattien omistajien kanssa tuovat mukavaa vaihtelua maalaiselämään.

Aktiivisille kasvattien omistajille kuulukin suuri kiitos siitä, että Suomen kennelliitto myönsi kennelillemme Vuolasvirtapalkinnon vuonna 2003.

Toivottavasti tulevinakin vuosina kasvattimme tuovat iloa perheisiinsä niin harrastus- kuin perhekoirina!

Talvella 2004

- Pirkko Visasalo -