takaisin

Marja-Lea Visasalo

marja-lea_hus.jpgOlen Marja-Lea Visasalo Mynämäeltä, vaatetusalan lehtori, joka teki 40 vuoden työrupeaman Mynämäen Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Nyt sitä elellään ja nautitaan täysin siemauksin eläke- ja mummunpäivistä sekä koirista.

Koiramaisissa yhdistyksissä olen ollut mukana ensimmäisestä koirastamme asti, enkä näytä niistä pääsevän eläkkeelle…

Asun pienessä punaisessa mökissä metsän reunassa koirieni ja parin kissan kanssa. Koira minulla on ollut 1960 luvulta asti. Ensimmäinen kultainennoutaja minulle tuli pitkäperjantaina 1974, Leawenworth Lazarella.  Latsan kanssa oli tarkoitus lähteä lähinnä tokoilemaan. Perhe ja työ veivät kuitenkin aikani ja tulokset jäivät laihanlaisiksi. Harrastuksistani:

vaellus.jpg

Pyhän Henrikin pyhiinvaellusreitti, sen merkitseminen sekä kunnossapito ja siihen liittyvät ekumeeniset vaellukset ovat minulle sitä muuta harrastamista koirien ulkopuolella.

Kotiseutuyhdistys Wirmo vie ajatukset nykyisen kotiseutuni historiaan ja käsityökulttuuriin.

avustaja_sivu.jpgAvustajakoira-asiat ovat lähellä sydäntäni ja teenkin työtä sen eteen.Nuorin poikani on saanut minusta vaelluskaverin vai oliko se nyt toisin päin. Loppusyksyn vaellukset rinkkoinemme ja koirinemme suuntaamme UKK-puistoon. Treenaus on tässä iässä aloitettava jo Ystävänpäivänä ja syksyn vaellus onkin kuin piste i:n päälle. Siellä nautin luonnosta, valokuvaamisesta, pienestä jännityksestä sekä itseni voittamisesta.

Olemme myös vaihtoehtoisesti pyöräilleet mm. saaristossa, tietysti koirat mukanamme. Lastenlapset ovat päässeet minun ja koirieni myötä tutuiksi metsässä liikkumiseen ja vaeltamiseen.

vedatys.jpgVedätykset erilaisissa tapahtumissa ovat myös kuuluneet kuvioihin yhtä kauan kuin koirat.Nykyään olemme keränneet näin rahaa mm. avustajakoiratoimintaan.

Kaikenlaiset peruskoulutus- ja koirakurssit sekä kehäsihteerin tehtävät ovat myös tulleet tutuiksi.

Koiranäyttelyiden järjestäminen paikkakunnallamme on osa elämääni. Sorsametsälle olen pyydettäessä lähtenyt metsästyskortin omaavana koiran ohjaajana.

Kasvatustyöni on edennyt hiljalleen vuosien varrella. Monenlaista on 30 vuodessa koettu ja paljon opittu. Kasvattamani rodut ovat: kultainennoutaja, kiharakarvainennoutaja ja portugalinvesikoira.

Kanssakäyminen koiranomistajien kanssa on ollut ja on, sekä mielenkiintoista että haastavaa. Kasvatan koiria ja toivon niistä aina hyvää kaveria ostajille. Meille on kuitenkin sattunut paljon myös ostajia, jotka ovat innostuneet kouluttamisesta enemmän kuin minä itse. Heidän ansiotaan ovatkin monenlaiset tulokset ja saavutukset eri lajeissa. Korkein niistä Suomen kennelliiton myöntämä Vuolasvirta-palkinto ansioituneelle kasvattajalle.

mummelihiihtaa.jpg

Kiitos siitä kuulukin kaikille kasvattiemme omistajille!

Talvella 2004 - Marja-Lea Visasalo -